De Patch Tool

De Healing Brush, Patch Tool en Color Replacement Tool zitten onder hetzelfde icoontje in de toolbox. Door op het zwarte pijltje rechtsonder het icoontje te klikken opent de submenu met andere tools. Je kan ook op het toetsenbord op de “J” drukken om de tool te activeren. Switchen tussen de drie tools doe je via Shift + J.

De Patch Tool is een combinatie van de lasso tool en de clone stamp. De Patch tool is ook een soort van clone tool: het kopieert een selectie (patch) naar een ander gebied. Belichting en contrast van de patch worden automatisch aangepast.

Net als bij de lasso tool trek je een selectie rond het gebied dat je wil clonen, of waar de clone gaat komen (naargelang je bij de opties Source of Destination kiest). Laat de muis pas los als de selectie klaar is.

Klik dan binnen in de selectie. Laat de muisknop niet los en versleep de selectie (patch) naar het gewenste gebied. Het resultaat hangt af van de keuze Source of Destination in de opties (zie verder). Een selectie kan opnieuw gebruikt worden voor meerdere patches.


Bij selectie van de Patch Tool, verschijnt bovenaan volgende menu met opties:

Source: de selectie die je gemaakt hebt veranderd in het gebied waarover je sleept.
Destination: het gebied waarover je sleept veranderd in de selectie die je gemaakt hebt.

Use pattern: om de patch met een patroon te vullen.
Transparent: de patch wordt transparant

De eerste vier icoontjes dienen om gecombineerde patch-selecties te maken (voor meer info over deze icoontjes en hun werking: zie Marquee Tools).

Net als bij andere selectie tools kan u een gemaakte selectie wijzigen met de Shift en Alt-toesten.
(zie Marquee Tools voor meer info).

 

Klik hier voor een voorbeeld met de Patch Tool in de praktijk.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *