De Note Tools

De Note Tool en Audio Annotation Tool zitten onder hetzelfde icoontje in de toolbox. Door op het zwarte pijltje rechtsonder het icoon te klikken opent het submenu met de andere tool. Je kan ook op het toetsenbord op de “N” drukken om de tool te activeren. Switchen tussen de 2 tools doe je via Shift + N .

Met deze tools kan je een geschreven nota of een ingesproken boodschap toevoegen aan een afbeelding.


Als je met de Note Tool op het canvas klikt opent een venster waarin je een nota kan schrijven. Je kan ook klikken en slepen voor een groter kader.

Bij de opties bovenaan kan je een auteur, lettertype, lettergrootte en kleur kiezen. Met de Clear All knop verwijder je nota’s.

Klik op het kleine vierkant rechtsboven om het notavenster te sluiten.
Het vierkant links boven blijft staan om aan te geven dat er een nota is. Erop dubbleklikken opent het notavenster terug.
Je kan deze aanduiding ook verbergen via View – Show – Annotations.


Als er een microfoon met de pc verbonden is kan men ook een ingesproken boodschap toevoegen met het Audio Annotation Tool. Klik op het scherm en een menu met start/stop knoppen opent. Als de opname beëindigd is verschijnt een luidspreker op het canvas. Erop dubbelklikken speelt de opname af.

Ook bij deze tool kan je bovenaan bij de opties een auteur en kleur voor het icoontje opgeven of alles verwijderen met de knop Clear All.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *