Voorgrondkleur – Achtergrondkleur

De voorgrondkleur is de kleur die u gebruikt om te schilderen, te vullen of een selectie in te kleuren. De achtergrondkleur is de kleur van het canvas onder uw tekening.

Om kleur te selecteren klikt u op de stalen in de Toolbox (1). De kleurstaal linksboven is de voorgrondkleur en de kleurstaal rechtsonder is de achtergrondkleur. Het pictogram linksonder met de mini-stalen (2) herstelt de standaardwaarden (zwart en wit) of klik op het toetsenbord op D om de standaard voor-en achtergrondkleur terug in te stellen (zwart en wit). Klik op het pijltje rechtsboven (3) om de voor-en achtergrondkleur om te wisselen.

Zodra men erop klikt opent de Color Picker (kleurkiezer) waar men met het pipet een kleur kan kiezen. Je kan ook zelf een waarde invullen :

  • HSB : Hue, Saturation, Brightness
  • RGB : Red, Green, Blue
  • Lab : Luminance, Red to Green, Blue to Yellow
  • CMYK : Cyan, Magenta, Yellow, Black
  • # (Web Color): vul hier een hexadecimale waarde in van een kleur.

Only Web Colors : om alleen maar web-veilige kleuren te selecteren.

Klikken op de button Custom opent het venster Custom Colors. Hier kan je uit andere kleurensystemen kiezen zoals Pantone :

Je kan ook een voor-en achtergrondkleur kiezen in het Color Palette of Swatches Palette door met de muis op een kleur te klikken.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *