Blur Tool, Sharpen Tool en Smudge Tool

De Blur Tool, Sharpen Tool en Smudge Tool zitten onder hetzelfde icoontje in de toolbox. Door op het zwarte pijltje rechtsonder het icoontje te klikken opent het submenu met de andere tools. Je kan ook op het toetsenbord op de “R” drukken om de tool te activeren. Switchen tussen de 3 tools doe je via Shift + R .

De Blur Tool en de Sharpern Tool zijn eenvoudige gereedschappen om beeld resp. waziger of scherper mee te maken, erg handig tijdens het retoucheren van foto’s. Je klikt met deze tool gewoon op de plaats van je afbeelding die je waziger/scherper wil maken (zolang de muis ingedrukt blijft, blijven de tools werken).

Nadat je pixels geplakt hebt kan je onmiddellijk naar Edit – Fade gaan waar je de doorzichtigheid van de gewijzigde pixels kan instellen.


Bovenaan kan je volgende opties aanpassen:

  • Brush : Hier kan je het type en de groote van het penseel kiezen die je wil gebruiken.
  • Mode: Hoe de verf zich mengt met de reeds aanwezige pixels (overvloeimodi).
  • Strength: Hoe hoger de waarde hier, hoe waziger/scherper het effect.
  • Use All Layers : Als dit niet aangevinkt is wordt het effect alleen op de actieve layer toegepast, indien wel aangevinkt wordt het effect op alle layers toegepast.

De Smudge Tool is een tool die werkt alsof je met je vinger natte verf uitsmeert. Bij deze tool moet je klikken en slepen, maar werkt voor de rest hetzelfde als de Blur en Sharpen Tool. De kleur waar je op klikt wordt uitgesmeerd in de richting waarnaar je met de muis sleept.
Wil je een andere kleur dan degene waar je op klikt, dan moet je een kleur kiezen in de Toolbox of Color Palette en Finger Painting aanvinken bij de opties. Dan kan je als het ware vingerverven.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *